Фината система Сахаджа Йога
Фината система

[Главна страница] [Sahaja Yoga International]

menu

Кундалини, Себереализация и Вибрации

Кундалини е силата на чистото желание в нас, успокояваща духовна майчина енергия, която се намира в латентно състояние в сакралната кост, в основата на гръбначния стълб.  Древните гърци са знаели, че има нещо специално в тази кост и затова са я нарекли сакрум (свещена).

Събуждането и издигането на Кундалини пo Централния енергиен канал се нарича Себереализация.

Kundalini


Кундалини се изкачва по централния нади, пронизва всяка от седемте чакри, разположени в него и излиза през фонтанелата на върха на главата като фонтан от хладни вибрации. Думата “фонтанела” означава “фонтанче”, което още веднъж потвърждава древното познание за феномена Себереализация.

Себереализацията (Второ раждане, Сатори, Просветление) винаги е представлявала крайната цел на всички религии и духовни традиции по света, но достигането й в миналото е било изключително трудно. В наше време благодарение на Шри Матаджи тя е достъпна за всеки чрез спонтанното събуждане на Кундалини в Сахаджа Йога.

Шри Матаджи казва, че "Себереализацията е първата среща с Реалността". "Нашата Майка е вътре в нас, в сърцата ни, и ако е пробудена, Тя ще се грижи за нас. Тя ще ни даде цялата закрила, от която се нуждаем. И няма нищо, от което да се страхуваме."

"Кундалини ви лекува, тя ви прави по-добри, тя полага всички благословии в нозете ви. Тя ви отнася далеч от тревогите на елементарното ниво" - казва Шри Матаджи.

Проявлението на енергията Кундалини се нарича вибрации, което е приблизителен превод на санскритската дума "чайтанйа". Шри Матаджи казва: "Чайтанйа (вибрациите) е обединената сила на вашето физическо, умствено, емоционално и религиозно Себе."


[Главна страница] [Сахаджа Йога] [Кундалини и Себереализация]
[Фината система] [Шри Матаджи] [Сахаджа Йога в България]

Пишете ни на адрес: sahajayoga_bg@yahoo.com
Асоциация "Сахаджа Йога - България"